Na maandenlang voorbereiding is het eindelijk zover en zetten we een echte primeur met de Wax fotoshoots.

Het bouwen van een kunstwerk met Wax is niet zomaar even Wax gieten over een lichaam want bij verkeerd gebruik kan men zich serieus verbranden.
Om meerdere redenen mag Wax mag niet te zacht of te warm zijn en dit zijn precies de eigenschappen die niet goed samengaan en daarom hebben we een speciale Wax mix samengesteld.
Het is goed om te weten dat voor een Wax fotoshoot nogal wat voorbereidingen en materiaal nodig zijn en dan hebben we het nog niet gehad over de schoonmaak van de studio en het netjes afwerken van de HQ foto’s.
De Wax wordt al uren van te voren gesmolten en op de juiste temperatuur gebracht. Door de speciale samenstelling is de Wax NIET her te gebruiken, we hebben het hier niet over kaarsvet!
Zo ook de speciale ondergrond is niet her te gebruiken.

Zonder mijn liefde voor Art zou een fotoshoot zoals deze onbetaalbaar worden.

Wax lijkt misschien  een klein beetje op bodypainting hoewel er toch wel een paar grote verschillen zijn.
Bij bodypainting wordt er door middel van een airbrush of een kwast verf dat op omgevingstemperatuur is op het lichaam aangebracht en Wax wordt op zijn smeltpunt op het lichaam gegoten, dit zijn gelijk al de grootste verschillen.

De vloeibare witte Wax wordt overgebracht in een gietkannetje en door middel van speciale olie op kleur gebracht. Hoewel we de temperatuur voor het gieten van de Wax op het lichaam elke keer meten kan op het moment van gieten de Wax best als gevoelig ervaren worden. De Wax neemt zeer snel de temperatuur van het lichaam over.

Voor we het Waxen beginnen breng jezelf een minerale olie op je lichaam aan die ervoor zorgt dat de temperatuur snel afkoelt en de huid beschermt.
Doordat we de huid behandelen met olie zullen normale huid haartje van een paar millimeter geen hinder ondervinden van de Wax maar haar in de schaam streek wel,
afhankelijk hoe we het kunstwerk bouwen raad ik je aan te in ieder geval te millimeteren.
Wax painting doe je op je blote huid en heb je dus geen kleding aan, Wax is niet aan te brengen op lingerie.
Door een kleine hoeveelheid Wax op het lichaam aan te brengen controleren we hoe je huid reageert.
Nadat de eerste laag Wax is aangebracht en is afgekoelt wordt het kunstwerk verder afgebouwd en zal de Wax temperatuur nagenoeg niet meer worden vernomen.
Het Wax gieten is maar deels onder controle en zal net zoals water zijn eigen weg naar beneden volgen en tijdens het afreizen prachtige vormen achterlaten.
Doordat de huid wordt verwarmt zal de huid bij elk persoon wat rood worden maar zichzelf na een paar uur weer herstellen.

Tijdens het bouwen van het kunstwerk op je lichaam kun jij je niet bewegen, wanneer jij je beweegt zal de Wax en de kaarsen die daar op zijn aangebracht breken en het kunstwerk niet meer bruikbaar zijn voor de fotoshoot. Het is dus belangrijk dat je in een comfortabele houding aanneemt en vroegtijdig communiceert wanneer je het gevoel hebt dat er spierpijn ontstaat.

Het werken met Wax en het process van aanbrenegen is bijzonder te noemen. Het is goed om te weten dat ik je minimaal aanraak en wanneer dat wel nodig is om wat voor de reden dan ook ik dit eerst met je overleg.
Mochten er problemen met je huid bekend zijn moet je mij dit laten weten want in de meeste gevallen zal ik je geen Wax painting laten doen.

error: Content is protected !!